VLADA IRANA POTVRDILA: Predsednik Raisi poginuo u nesreći! (FOTO)
Ebrahim Raisi, Foto: EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

najnovija vest

VLADA IRANA POTVRDILA: Predsednik Raisi poginuo u nesreći! (FOTO)

Predsednik Irana Ebrahim Raisi, ministar spoljnih poslova Hosein Amir-Abdolahjan i nekoliko drugih poginuli su u nesreći helikoptera koja se desila juče

Objavljeno: 12:22h

Vlada Irana se oglasila na mreži "X" i potvrdila navode iranskih medija da je predsednik Ebrahim Raisi poginuo u padu helikoptera.

"Borac za potlačene, sluga iranskog naroda, Ajatolah dr Sejed Ebrahim Raisi, predsednik Islamske Republike Iran, poginuo je na putu ka služenju narodu", navodi se na zvaničnom nalogu iranske Vlade na mreži "X".

Predsednik Irana Ebrahim Raisi, ministar spoljnih poslova Hosein Amir-Abdolahjan i nekoliko drugih poginuli su u nesreći helikoptera koja se desila juče, u nedelju, na severozapadu Irana.

Podsetimo, helikopter iranskog predsednika Ebrahima Raisija srušio se juče, a društvenim mrežama počele su da kruže fotografije i snimci sa mesta nesreće.

Na mestu pada helikoptera nisu pronađeni preživeli, javile su iranska državna novinska agencija IRINN i poluzvanična novinska agencija Mehr njuz, prenosi CNN.

- Nisu pronađeni znakovi života onih koji su putovali helikopterom koji se srušio u iranskoj provinciji Istočni Azerbejdžan, rekao je šef iranskog Crvenog polumeseca, prenose iranske državne vesti IRIB.

Bonus video:

04:55

TENZIJE IZMEĐU IZRAELA I IRANA SU U SILAZNOJ PUTANJI! Jakšić smatra: Optimističan sam, uspostavljena je simetrija osvetništva

(Espreso/ X/ Pripremila M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.